Konferenciafelhívás: Változások a pedagógiában – a pedagógia változása III.

Konferenciafelhívás

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ Változások a pedagógiában – a pedagógia változása III. címmel tudományos konferenciát rendez, melyre tisztelettel meghívja Önt!

 

Változások a pedagógiában – a pedagógia változása III.

tudományos konferenciát

A konferencia időpontja: 2021. november 19. (péntek)

A konferencia helyszíne: Iohanneum, Esztergom, Majer István út 1-3.

 

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 15.

 

Az egynapos tudományos eszmecserét a tanítóképzés, az óvodapedagógia, a tanárképzés, valamint a mentori és vezetőtanári munka aktuális kérdéseiről és problémáiról kívánjuk lefolytatni.

 

A konferenciára valamennyi hazai képzőhely képviselőire számítunk, továbbá az elmélet és gyakorlat kölcsönösségének jegyében a gyakorlati helyszínek, azaz az óvodák és az iskolák képviselőinek bevonását is tervezzük. Kifejezetten várjuk tehát az egyetemeken, főiskolákon oktató kollégák mellett a gyakorló pedagógusok, mentorok, vezető tanárok és óvodapedagógusok szekció-előadásait is!

 

A konferencián a következő szekciókat tervezzük: óvodapedagógus, tanító, tanári, mentori, ill. tanítás- és tanulásmódszertani szekciók.

 

A konferencia napjának tervezett programja: 10 órától plenáris előadásokra kerül sor, ezt közös ebéd követi.

 

Amennyiben a rendkívüli egészségügyi helyzet nem tenné lehetővé a rendezvény jelenléti megtartását, online módon fogjuk megrendezni a konferenciát.

 

A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi regisztrációs link kitöltésével lehet:

https://docs.google.com/forms/d/15qvWBVc_DtDhVcYZLFUkHyAmDnl7rPvEDIjUEC7FZNI/edit

 

A regisztrációval hozzájárul, hogy az itt közölt adatait a konferencia szervezői az adatkezelési tájékoztatóban részletezett módon felhasználják.

 

Szeretettel várjuk jelentkezésüket tervezett előadásuk témacímével 2021. szeptember 15-ig a következő címre: esztergom [kukac] btk.ppke.hu ()

A konferencián előadásra szánt téma összefoglalója (absztrakt) szóközökkel együtt legalább 1500, legfeljebb 2500 karakter terjedelmű szöveg. Az absztrakt füzetbe való bekerülés feltétele az absztrakt 2021. szeptember 25-ig történő megküldése.

A konferenciához kapcsolódva egy szerkesztett, lektorált, ISBN-számmal ellátott tanulmánykötetet kívánunk megjelentetni, melyhez várjuk a kollégák konferenciánk címéhez kapcsolódó pedagógiai, pszichológiai vagy módszertani témájú írásait. A tanulmányok beküldési határideje 2021. szeptember 25. A tanulmány nem feltétele a jelentkezésnek, csak felkínált lehetőség. A tanulmánykötetbe szánt tanulmány szóközökkel együtt 20 ezer karakter terjedelmű szöveg lehet. A tanulmányok esetén követendő formai előírásokat a https://btk.ppke.hu/esemenyek/2021-11-19-valtozasok-a-pedagogiaban-a-pedagogia-valtozasa-iii felületen érhetik el. A tanulmánykötetbe bekerülés feltétele két pozitív szakmai lektori ajánlás, melyet a szervezők biztosítanak a beküldött tanulmányokhoz.

 

A konferencia – erre az alkalomra használt – e-mail címe: esztergom [kukac] btk.ppke.hu ()

. Tisztelettel kérjük, hogy a tartalmi összefoglalót, a publikálásra szánt tanulmányt, továbbá a konferenciával kapcsolatos kérdéseiket és észrevételeiket erre az e-mail címre küldjék!

 

Kérjük, hogy kollégáit és tanítványait is tájékoztassa az eseményről!

Szeretettel várjuk a tanácskozásra!

 

Esztergom, 2021. július 21.

 

A konferencia szervezőbizottsága