Erasmus+ külföldi ösztöndíjprogram

Az Erasmus+ az Európai Unió 2014–2020-ra szóló új oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja. Az Erasmus+ program célja, hogy előmozdítsa a készségek és a foglalkoztathatóság fejlesztését, továbbá hogy elősegítse az oktatás, a képzés és az ifjúsági munka korszerűsítését. További információ az Erasmus+ programról az Európai Bizottság és a Tempus Közalapítvány honlapján. (Ide kerülhetnek linkek!)

Az Egyetem minden tanévben lehetőséget biztosít hallgatói számára, hogy tanulmányaik egy részét külföldi partnerintézményekben végezhessék és/vagy szakmai gyakorlatukat külföldi vállalkozásoknál, szervezeteknél teljesítsék az Erasmus+ program keretében. A hallgatók pályázat útján kerülnek kiválasztásra, melyet tanévenként két alkalommal hirdet meg a Mobilitás Iroda.

Pályázható tevékenységek:
- Felsőoktatási hallgatók tanulmányi célú mobilitása
- Felsőoktatási hallgatók szakmai gyakorlati mobilitása
- Tanulmányok és szakmai gyakorlat kombinációja

Mobilitás hossza:
- Tanulmányok: hossza minimum 3, maximum 12 hónap / képzési ciklus
- Szakmai gyakorlat: hossza minimum 2, maximum 12 hónap / képzési ciklus
- Tanulmányok és szakmai gyakorlat kombinációja: hossza minimum 3, maximum 12 hónap / képzési ciklus

A programban részt vevő országok:
Az Európai Unió tagállamai (Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia, Svédország)

Nem EU tagállamként Izland, Liechtenstein, Macedónia, Norvégia, Szerbia, Törökország.

Az ERASMUS+ részképzés felhivasa ITT érhető el.

Az ERASMUS+ szakmai gyakorlat felhivasa INNEN tölthető le.